VI Jornada
Maltractament infantil i adolescent

PROFESSIONALS DAVANT L’ESCOLTA I EL RELAT

Quan infant o adolescent ens verbalitza que pateix o ha patit maltractament o abús, és molt important la intervenció primerenca què fem com a professionals. Què m’està explicant l’infant més enllà del que es veu? Des d’on l’escolto? Com ho trasllado? Aquesta jornada pretén aprofundir i oferir recursos pràctics per a una intervenció més acurada dels i les professionals que treballen amb infància i adolescència i es troben amb situacions de maltractament o abús. A aquestes i altres preguntes donaran respostes els/les diferents especialistes que ens acompanyaran. 

Trobareu a continuació la gravació de les ponències i les presentacions utilitzades:
Benvinguda i salutació

Marta Simó
Pediatra i coordinadora de l’Equip de Suport al Tractament de la Infància Maltractada de l’Hospital Sant Joan de Déu.

La presentació serà a càrrec d’Anna Palazón, directora de centre de la Fundació Germina i de Marta Simó.


La memòria en processos de victimització en infants i adolescents

Sergi Mora Montserrat
Psicòleg forense i docent universitari a la UAB i UOC.


Abordatge Judicial de les violències sexuals contra la infància i adolescència

Sonia Ricondo
Advocada especialitzada en violències.


La importància de l’escolta des de la Teoria del Vincle Afectiu.

Roc Masiques i Illa
Psicòleg a l’EAIA Girona. Membre del Laboratori del Vincle Afectiu de la UdG.


La VI Jornada Maltractament Infantil “Professionals davant l’escolta i el relat”se celebra a La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista https://laciba.gramenet.cat/es/ el 19 de maig 2023 de 9:30 a 13:30 h (A les 9 h es farà l’obertura de portes). Us recomanem venir amb antelació.

Sí, la jornada formativa és gratuïta, però cal fer una inscripció prèvia a través d’aquest formulari. Les places són limitades, per això és important que facis la teva reserva com més aviat millor. 
Important, si finalment no pots assistir, et demanem que et posis en contacte amb nosaltres a  l’adreça de correu: formacio@germina.org per tal d’alliberar la teva plaça.

En aquesta VI Jornada “Professionals davant l’escolta i el relat” ens endinsarem en el relat d’aquells infants i adolescents que han patit maltractament o abús, en el funcionament de la memòria davant d’un fet traumàtic, com no contaminar aquest relat i com treballem en xarxa per donar suport. Després del relat d’aquest infant, des d’on escoltem a la família per poder-la acompanyar?

Quan infant o adolescent ens verbalitza que pateix o ha patit maltractament o abús, és molt important la intervenció primerenca què fem com a professionals. Què m’està explicant l’infant més enllà del que es veu? Des d’on l’escolto? Com ho trasllado? Aquesta jornada pretén aprofundir i oferir recursos pràctics per a una intervenció més acurada dels i les  professionals que treballen amb infància i adolescència i es troben amb situacions de maltractament o abús. A aquestes i altres preguntes donaran respostes els diferents especialistes que ens acompanyaran.

Aquestes jornades van dirigides a professionals de l’àmbit social, educatiu i sanitari.

Quan omplis el formulari d’inscripció marca l’opció “Sí” i deixa les teves dades: nom, cognom i DNI/NIE,  te’l farem arribar per correu electrònic.

Envia’ns un correu electrònic a formacio@germina.org indicant el teu nom i empresa/associació i el nom de la persona que assistirà a la jornada. Et confirmarem per correu electrònic el canvi.

En omplir i enviar el formulari d’inscripció, confirmes que has llegit i acceptes la Clàusula d’Informació sobre Protecció de Dades: Veure aquí, per tant, t’inclourem en la llista de contactes als quals els enviarem tota la informació.

Sí, la jornada formativa es retransmetrà en directe pel nostre canal de YouTube i posteriorment la gravació quedarà penjada al mateix canal.

Sí, el Servei de canguratge, és a càrrec de La CIBA. En cas de voler gaudir del servei caldrà fer la reserva enviant un correu a menudaciba@gramenet.cat (a tenir en compte per reservar el servei)

Forma part d’un cicle que es va iniciar l’any 2017 amb l’objectiu d’oferir eines per la protecció de la infància i adolescència davant de possibles situacions de maltractament i abús. 

Organitza la Fundació Germina, https://germina.org. Realitzem jornades formatives obertes a professionals de l’àmbit social, educatiu i sanitari al voltant de la prevenció i detecció del maltractament infantil i adolescents. Amb la voluntat d’incrementar el nostre impacte, posem a disposició de qui hi tingui interès el nostre coneixement, experiència i recorregut a partir d’oportunitats formatives, participació en estudis o donant suport a implementar iniciatives a diferents entorns. La Jornada compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i La CIBA.

Adreça: Passeig de Llorenç Serra, 64, 08921 Santa Coloma de Gramenet, Barcelona
Pàgina web: https://laciba.gramenet.cat/es/
Tel.: 93 462 40 92
Mapa: https://goo.gl/maps/uTchgTbgFnU98QyQ9 
Metro: <L1> Santa Coloma


Organitza:

Col.labora:

Desplaça cap amunt