VI Jornada
Maltrato infantil y adolescente

PROFESIONALES ANTE LA ESCUCHA Y EL RELATO

Cuando un niño o una niña, o adolescente nos verbaliza que sufre o ha sufrido maltrato o abuso, es muy importante la intervención temprana que hacemos como profesionales. ¿Qué me está explicando el niño o niña más allá de lo que se ve? ¿Desde dónde escucho? ¿Cómo lo traslado? Esta jornada pretende profundizar y ofrecer recursos prácticos para una intervención más precisa de los y las profesionales que trabajan con infancia y adolescencia y se encuentran con situaciones de maltrato o abuso. A estas y otras preguntas darán respuestas los diferentes especialistas que nos acompañarán.

Encontrarás a continuación la grabación de las ponencias y presentaciones utilizadas:
Bienvenida y saludo

Marta Simó
Pediatra y coordinadora del Equipo de Apoyo al Tratamiento de la Infancia Maltratada del Hospital Sant Joan de Déu.

La presentación correrá a cargo de Anna Palazón, directora de centro de la Fundación Germina y de Marta Simó.


La memoria en procesos de victimización en niños, niñas y adolescentes

Sergi Mora Montserrat
Psicólogo forense y docente universitario en la UAB y UOC.


Abordaje Judicial de las violencias sexuales contra la infancia y adolescencia

Sonia Ricondo
Abogada especializada en violencias.


La importancia de la escucha desde la Teoría del Vínculo Afectivo.

Roc Masiques i Illa
Psicólogo en el EAIA Girona. Miembro del Laboratorio del Vínculo Afectivo de la UdG.


La VI Jornada Maltractament Infantil “Professionals davant l’escolta i el relat”se celebra a La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista https://laciba.gramenet.cat/es/ el 19 de maig 2023 de 9:30 a 13:30 h (A les 9 h es farà l’obertura de portes). Us recomanem venir amb antelació.

Sí, la jornada formativa és gratuïta, però cal fer una inscripció prèvia a través d’aquest formulari. Les places són limitades, per això és important que facis la teva reserva com més aviat millor. 
Important, si finalment no pots assistir, et demanem que et posis en contacte amb nosaltres a  l’adreça de correu: formacio@germina.org per tal d’alliberar la teva plaça.

En aquesta VI Jornada “Professionals davant l’escolta i el relat” ens endinsarem en el relat d’aquells infants i adolescents que han patit maltractament o abús, en el funcionament de la memòria davant d’un fet traumàtic, com no contaminar aquest relat i com treballem en xarxa per donar suport. Després del relat d’aquest infant, des d’on escoltem a la família per poder-la acompanyar?

Quan infant o adolescent ens verbalitza que pateix o ha patit maltractament o abús, és molt important la intervenció primerenca què fem com a professionals. Què m’està explicant l’infant més enllà del que es veu? Des d’on l’escolto? Com ho trasllado? Aquesta jornada pretén aprofundir i oferir recursos pràctics per a una intervenció més acurada dels i les  professionals que treballen amb infància i adolescència i es troben amb situacions de maltractament o abús. A aquestes i altres preguntes donaran respostes els diferents especialistes que ens acompanyaran.

Aquestes jornades van dirigides a professionals de l’àmbit social, educatiu i sanitari.

Quan omplis el formulari d’inscripció marca l’opció “Sí” i deixa les teves dades: nom, cognom i DNI/NIE,  te’l farem arribar per correu electrònic.

Envia’ns un correu electrònic a formacio@germina.org indicant el teu nom i empresa/associació i el nom de la persona que assistirà a la jornada. Et confirmarem per correu electrònic el canvi.

En omplir i enviar el formulari d’inscripció, confirmes que has llegit i acceptes la Clàusula d’Informació sobre Protecció de Dades: Veure aquí, per tant, t’inclourem en la llista de contactes als quals els enviarem tota la informació.

Sí, la jornada formativa es retransmetrà en directe pel nostre canal de YouTube i posteriorment la gravació quedarà penjada al mateix canal.

Sí, el Servei de canguratge, és a càrrec de La CIBA. En cas de voler gaudir del servei caldrà fer la reserva enviant un correu a menudaciba@gramenet.cat (a tenir en compte per reservar el servei)

Forma part d’un cicle que es va iniciar l’any 2017 amb l’objectiu d’oferir eines per la protecció de la infància i adolescència davant de possibles situacions de maltractament i abús. 

Organitza la Fundació Germina, https://germina.org. Realitzem jornades formatives obertes a professionals de l’àmbit social, educatiu i sanitari al voltant de la prevenció i detecció del maltractament infantil i adolescents. Amb la voluntat d’incrementar el nostre impacte, posem a disposició de qui hi tingui interès el nostre coneixement, experiència i recorregut a partir d’oportunitats formatives, participació en estudis o donant suport a implementar iniciatives a diferents entorns. La Jornada compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i La CIBA.

Adreça: Passeig de Llorenç Serra, 64, 08921 Santa Coloma de Gramenet, Barcelona
Pàgina web: https://laciba.gramenet.cat/es/
Tel.: 93 462 40 92
Mapa: https://goo.gl/maps/uTchgTbgFnU98QyQ9 
Metro: <L1> Santa Coloma


Organitza:

Col.labora:

Scroll al inicio