Fem barri. Enfortim la comunitat.

Fem barri. Enfortim la comunitat.

Acció comunitària

Adaptats al context de cada seu on estem presents, partim del protagonisme d’infants, joves i famílies i el seu compromís en la millora del barri on viuen.

Ens basem en 3 eixos:

Transformació social del territori

Participació en la vida del barri

Arrelament a la comunitat

Alguns projectes comunitaris
Aprenentatge-servei

Activitats amb llars d’avis, entitats socials del barri que atenen diferents col·lectius o voluntariat en extraescolars a una escola propera.

Àgora de La Pau

Espai de participació i comunicació entre infants i adolescents i l’administració local per posar de manifest les necessitats del barri a partir de mitjans audiovisuals

Viu el barri

Activitats que organitzem i obrim la participació al barri: “Què passa a la plaça”, “Concurs de truites de Lloreda-La Pau” o “Túnel del terror”.

Barri a escena

Espectacles culturals i artístics com a punt de trobada.

RESPOSTA COVID

La crisi sanitària de la Covid19 ens va obligar a reinventar l’acció comunitària reduint dràsticament les activitats i espais de trobada multitudinaris i donant resposta a noves necessitats emergents. Algunes de les accions que vam portar a terme específicament com a resposta a la crisi sanitària:

  • Adaptació virtual dels programes en eventuals períodes de confinament (acompanyament online, seguiment escolar a distancia o entrega de la “maleta confinada”)
  • Entrega de tablets i materials escolars per seguiment del curs escolar de forma virtual.
  • Cobertura necessitats bàsiques i eventual entrega d’aliments, roba o xecs-menjador.
  • Derivació a d’altres serveis o entitats especialitzades en assistència a emergències socials.
Desplaça cap amunt