La Pandilla Unida de Fondo, un curtmetratge fet pels infants de Germina

Aquest dimarts s’ha presentat al Museu La Torre Baldovina de Santa Coloma de Gramenet el documental “La Pandilla Unida de Fondo” un curtmetratge elaborat per nens i nenes de 10 a 12 anys del centre obert de Fondo i del projecte Connecta de Germina. A la presentació hi eren tots els protagonistes del curtmetratge, les famílies, infants de la resta de centres de Germina a Santa Coloma i Badalona i els responsables dels centres.

Es tracta d’un muntatge audiovisual fet per aquests nens i nenes que tracta sobre la reivindicació per tenir més espais al barri per jugar, on ells i elles van gravar les escenes i esdevenen actors en un curt que barreja la ficció amb el documental.

La iniciativa va sorgir d’una convocatòria del ministeri de Cultura a través de la Federación Pantalla dins el programa Salto del Eje en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. De fet, va ser l’ajuntament qui va pensar en els usuaris de Germina per dur a terme aquest projecte que ha ocupat durant dos mesos a 12 nens i nenes del centre obert.

El pròxim dia 16 de novembre el curtmetratge es presentarà als cinemes Verdi de Barcelona en el marc de la 16a edició d’El Meu primer festival, un certamen de cinema familiar que reuneix creacions de tot el món. Germina vol agrair la col·laboració dels nens i nenes, les seves famílies, els i les educadores que els han acompanyat i el veïnat de Fondo que es va prestar a participar en aquest curtmetratge.

Desplaça cap amunt