Fundació Germina, una dècada d’oportunitats

Aquest mes de juny hem complert una dècada d’acció social i ho hem celebrat amb una gran festa a Santa Coloma de Gramenet, “Deu anys germinant el barri”, repleta d’activitats obertes a tothom per compartir aquesta data tan especial amb els veïns de Santa Coloma. La jornada festiva ha esdevingut també l’oportunitat per agrair la tasca dels més de 90 voluntaris que durant aquest últim any ens han cedit part del seu temps i dedicació.

10 anys de compromís social

Aquest any hem aconseguit fites importants per a nosaltres, l’obertura de Germina Riu al barri del Raval de Santa Coloma ens ha permès treballar en un nou Centre Obert per a infants i adolescents arribant a l’atenció de 60 infants i adolescents en situació de risc. La realització d’aquestes tasques és possible gràcies als equips d’educadors, voluntaris i estudiants en pràctiques que es posen a la seva disposició cada dia de l’any. Pel 2018, ens queda pendent l’ampliació del centre a joves de més de setze anys.

En els darrers mesos, també hem iniciat les activitats comunitàries a Badalona on a finals de 2017 obrirem un nou punt d’atenció social. Comptem amb l’ajuda de nous agents del barri que incentiven la participació ciutadana i desenvolupen l’acció educativa, reproduint així el mateix model de treball i activitats desplegat a Santa Coloma.

Tal com anuncia el nostre lema, Fent Barri, seguim sortint al carrer per posar en marxa els nostres projectes d’acció comunitària; el cicle d’espectacles Barri a escena omple els racons de gresca i xerinola, els carrers i les places esdevenen les millors pistes de joc amb Juguem al carrer, Made in jove treballa per dinamitzar l’oferta de lleure per als adolescents i seguim conreant les verdures i hortalisses de temporada a l’hort comunitari.

Des de la nostra constitució el 2004, la nostra trajectòria ha estat en un constant creixement; una dècada després continuem treballant per crear noves xarxes de suport que minimitzin o mitiguin les situacions de risc i vulnerabilitat a les quals es troben exposats infants, joves i famílies.

Esperem complir molts més anys junts amb aquest compromís comunitari i poder seguir obrint portes a noves oportunitats millora.

Desplaça cap amunt