Un any més, Fundació Germina surt al carrer

Fent barri és el lema de les accions de caràcter comunitari que portem a terme des de Germina als barris on estem present: Llatí, Fondo, Raval i Santa Rosa. Infants, joves, famílies i voluntaris són els protagonistes d’un repertori d’activitats que busquen millorar el barri on viuen.

Aquestes activitats comunitàries s’engloben en quatre projectes:

Barri a escena

És un cicle d’espectacles participatius i familiars gratuïts que un cop al mes omplen les places i racons del barri. Aquest any la programació comptarà amb un seguit de funcions tant a l’aire lliure o en espais com la biblioteca del Fondo pensades per a tots els públics. Es tractaran diverses temàtiques com: titelles, màgia, pallassos, música, circ i contecontes entre altres. Aquestes activitats persegueixen fomentar la cohesió i la convivència al barri a partir de compartir estones festives entre veïns i veïnes.

Juguem al carrer

És una iniciativa que pretén recuperar els carrers i les places de la ciutat com espais de joc i convivència pels infants. Els nois i noies més grans del Centre Obert Infantil preparen jocs tradicionals al carrer per tothom que hi vulgui passar, com ara saltar a la corda, bitlles, pintar o jocs gegants. Una activitat on tothom hi és benvingut i que permet establir vincles amb veïns i veïnes del barri. Aquest és un projecte d’Aprenentatge servei on els infants, de la mà d’educadors i voluntaris aprenen al mateix temps que es responsabilitzen de la comunitat on viuen.

Made in jove

És un projecte  dinamitzat pels adolescents de l’Espai Jove– que tenen entre dotze i setze anys-, i consisteix en un punt de trobada entre els seus interessos i l’oferta de lleure de la ciutat.  Aquest projecte dirigit a joves es porta a terme a places i carrers on s’efectuen variades exhibicions i tallers, com skate, parkour, scooter, futbol sala, bàsquet, batucada, dansa o castellers, entre d’altres.

Hort comunitari

Ubicat al Passatge Pirineus (Fondo Alt) en aquest projecte hi participen infants, joves, famílies i voluntaris cuidant i conreant les verdures i hortalisses de temporada. També hi ha previstes portes obertes o tallers,i estem oberts a qualsevol col·laboració ciutadana.

Amb aquestes activitats Germina busca obrir-se al barri i aportar el granet de sorra per millorar-lo. Busquem crear vincles i complicitats sobretot entre infants, joves i famílies i els veïns i veïnes, que al final són els que participen i gaudeixen d’aquestes activitats.

Agenda Fundació Germina:

GERMINA CATALA

Desplaça cap amunt