Èxit en la Primera Jornada de Prevenció del Maltractament i l’Abús Infantil a Madrid

La Fundació Germina ha celebrat aquest divendres 24 de novembre la primera jornada de prevenció del maltractament i l’abús infantil sota el títol «Professionals davant l’escolta i el relat». Més de 70 professionals que treballen de l’àmbit educatiu i social han participat en una sessió en què s’ha aprofundit sobre l’escolta i el posicionament d’aquests professionals davant menors i famílies.

La jornada va tenir lloc en el centre de Germina en el districte de Tetuan, i va estar precedida d’una visita a les recentment estrenades instal·lacions del centre. Els 70 participants, tots ells pertanyents a la xarxa de Tetuan, tant pública com d’entitats socials amb qui treballem conjuntament, van poder escoltar les aportacions de Sofia Ortega, directora del Centre d’Atenció a la Infància CAI6, qui va assenyalar que “en casos encallats i complexos, solem buscar els patrons en les famílies, però també hem de mirar quins patrons hem repetit els professionals”.

En la mateixa línia, des de la Fundació Vicki Bernadet, la seva responsable de relacions institucionals Pilar Polo afirmava: “s’ha de parlar d’abús sexual infantil, posar-li paraules, perquè els menors puguin expressar i entendre el que els està passant”.

L’acte va concloure amb les paraules del director de la Fundació Germina, Mario Cuixart, destacant la importància de jornades com aquesta per a poder aprendre i connectar als professionals i les entitats i millorar dia a dia en la seva labor.

Desplaça cap amunt