Toca fer balanç

Després de més de 15 anys de feina, és hora de fer balanç avaluant l’impacte de la feina socioeducativa en els nostres centres: Germina a Santa Coloma de Gramenet, on vam començar, a Badalona i més recentment al barri de Tetuán, a Madrid.

És per això que vam encarregar un estudi al Dr. Enric Saurí Saula i la Dra. Sheila González Motos ara fa dos anys que fos capaç de fer una aproximació a la nostra feina amb dades. I ja el tenim a les nostres mans. En aquest informe “Germina 15 anys. Percepcions dels impactes en les trajectòries socioeducatives d’infants i joves” trobareu tota mena d’indicadors de l’evolució educativa i del grau d’autonomia de les persones ateses en els nostres diversos espais, el centre obert infantil per a infants d’entre 5 i 12 anys, l’espai jove de suport socioeducatiu a adolescents fins als 16 anys i el programa Gran Recorregut, d’atenció fins als 21 anys.

Ha estat una feina rigorosa que ens posa davant d’un mirall i en què ens hi veiem reflectits i reflectides en una imatge força satisfactòria. Els nivells d’èxit en els resultats educatius i d’inserció laboral de les persones ateses és força bo i ens dona certa satisfacció sobre la utilitat dels esforços i la feina feta. I alhora ens anima a continuar millorant en aquells aspectes més febles que també veureu en aquest informe. En definitiva, un document que ens referma en la necessitat que la infància en risc de vulnerabilitat tingui serveis que els garanteixin poder revertir situacions complexes i tenir oportunitats per créixer.

Desplaça cap amunt