Nou anys germinant el barri, nou anys de Fundació Germina

El passat divendres vam celebrar els nou anys de la Fundació amb tots els veïns de Santa Coloma. Vam organitzar una gran festa plena d’activitats obertes a tothom i vam poder degustar un berenar de primera, que van preparar les famílies de la fundació. Més de 700 persones van poder gaudir d’un ambient de festa i xerinola. Durant les quasi tres hores que vam estar de festeig, vam tenir temps per a tot.

Jornada festiva per celebrar nou anys d’acció social

El tret de sortida es va donar amb la realització d’un taller de graffiti, gràcies a la col·laboració d’Urban Time, la nostra empresa social.

Tot seguit, el director de la fundació, Mario Cuixart, va donar les gràcies als assistents per tots aquests anys de recolzament a la fundació i va anunciar l’obertura del nou centre que estarà ubicat a la zona del riu. A continuació, es van lliurar els diplomes de reconeixement als projectes d’Aprenentatge i Servei, on es va agrair la tasca desenvolupada pels nois, joves i voluntaris de la fundació.

nou anys Fundació Germina

En primer lloc, es van lliurar els diplomes als nois i noies dels centre entre 10 i 12 anys que han enginyat durant tot el curs, jocs de lleure i activitats educatives per recuperar les places com espai de joc i fer partícips a tots els nens i nenes de Santa Coloma amb el projecte Juguem al carrer. La feina realitzada amb els Tallers de la Fundació Aspanide, duts a terme pels adolescents entre 12 i 16 anys de Germina, en els que durant aquest curs s’ha intentat trencar amb els estereotips marcats socialment amb el col·lectiu de persones amb discapacitats, oferint tallers de lleure, també varen ser distingits. A més, es van guardonar a tots els voluntaris i voluntàries del Voluntariat Mercè Rodoreda, en el qual han participat els joves entre 16 i 21 anys de la fundació, juntament amb els alumnes de l’escola pública Mercè Rodoreda. I per acabar, es va reconèixer el projecte Made in Jove, que es tracta d’un pla de dinamització pels joves de l’Espai Jove, que permet posar en contacte les aficions dels adolescents de la ciutat amb l’oferta associativa i de lleure de la ciutat.

Gràcies a la Fundació La Roda, que treballa per ser eina per la dinamització cultural als barris, vam gaudir d’un espectacle circense de la mà del Circ Vermut, que va concloure l’acte i va deixar bocabadats tant a grans com als més petits.

Per commemorar la celebració d’aquests nou anys tan especials, els nois i noies del centre, juntament amb les seus familiars, els membres educadors i els voluntaris i voluntàries de la fundació, van fer uns murals on es van exposar a la Plaça del Rellotge perquè tot el barri pogués gaudir-los i admirar-los. Aquests morals representaven els valors que des de la Fundació Germina sempre hem defensat: l’acompanyament, el suport a l’estudi i el temps de lleure. Els murals decoraran les seus de la fundació, inclouen el nou espai que s’obrirà pròximament al barri del Raval de Santa Coloma de Gramenet.

Desplaça cap amunt