La Fundació Germina celebra les seves VI jornades sobre maltractament centrades en l’escolta i el relat de l’infant

  • La jornada formativa anual de la Fundació Germina arriba a la 6a edició aprofundint i oferint recursos pràctics per a una intervenció més acurada dels i les professionals que treballen amb infància i adolescència i es troben amb situacions de maltractament o abús.

  • El tema d’aquesta edició «Professionals davant l’escolta i el relat», busca donar respostes a preguntes com: Què m’està explicant l’infant més enllà del que es veu? Des d’on l’escolto? Com ho trasllado?

  • La sessió formativa que va destinada a professionals del món sanitari, educatiu i social tornarà a tenir lloc de manera presencial a l’espai de La CIBA de Santa Coloma de Gramenet, el dia 19 de maig de 2023.

Fundada el 2004, la Fundació Germina és una organització sense ànim de lucre present a Santa Coloma de Gramenet, Badalona i més recentment al barri de Tetuán a Madrid. Proporciona acompanyament i suport a infants, joves i famílies que es troben en situacions vulnerables. Al llarg dels anys, la Fundació Germina ha ampliat la seva atenció i actualment arriba cada dia a 400 infants, adolescents i joves, i a les seves famílies mitjançant els seus diversos projectes i iniciatives.

Des del projecte “Prevenció i atenció del maltractament infantil i adolescent” organitza sessions anuals de formació per a professionals dels sectors educatiu, social i sanitari per tal d’oferir eines pràctiques i reflexió per aprofundir en aquesta problemàtica. En aquesta VI Jornada “Professionals davant l’escolta i el relat” ens endinsarem en el relat d’aquells infants i adolescents que han patit maltractament o abús, en el funcionament de la memòria davant d’un fet traumàtic, com no contaminar aquest relat i com treballem en xarxa per donar suport. Després del relat d’aquest infant, des d’on escoltem a la família per poder-la acompanyar?

Les jornades tindran lloc a l’espai “La CIBA” de Santa Coloma de Gramenet el pròxim 19 de maig en horari de matí. S’oferirà, tanmateix, la possibilitat d’assistència en línia amb la retransmissió en directe de l’esdeveniment a través del canal de YouTube de l’entitat.

Les inscripcions per a l’assistència presencial ja estan obertes, es poden registrar a través del següent formulari:  https://forms.gle/vn71G5ZarcmkDUTg9. També s’ha donat a conèixer el programa complet que aquest any se centrarà en 3 úniques ponències per poder aprofundir millor en el tema.

Per a més informació o concertació d’entrevistes:
comunicacio@germina.org
María Trenza – 93 468 61 29

Desplaça cap amunt