Germina obre nova seu a Badalona seguint implementant el seu model consolidat de treball comunitari

Com ja us vàrem anunciar fa uns mesos, estem construint una nova seu de la Fundació Germina al barri de La Pau-Lloreda de Badalona. A mitjans de 2017 vam començar la nostra acció a la ciutat amb unes primeres activitats comunitàries sota el lema “Fent un tomb pel barri”. Aquesta arribada progressiva a la comunitat ens ha permès començar a implementar el nostre model i objectius de treball, els quals portem desenvolupant des de fa més de deu anys a Santa Coloma de Gramenet.

HEM OBERT SEU A BADALONA

La nova seu de la Fundació Germina a Badalona ja està en funcionament des del passat mes d’octubre en una primera fase. Compta amb 726m² distribuïts en tres espais: dos locals ja existents i un edifici de nova construcció dividit en quatre plantes, a més d’un gran pati obert i una zona pública exterior habilitada com a espai d’oci pels infants. El projecte de construcció d’aquesta nova seu ha estat realitzat per B720 Fermín Vázquez Arquitectos, responsables d’altres projectes arquitectònics com el nou Mercat dels Encants de Barcelona, la Torre AGBAR o les estacions de la Línia 9 del Metro de Barcelona.

La primera planta d’aquest nou edifici, que ja està parcialment activa, està ocupada pel Centre Obert Infantil cobrint la franja de 6 a 12 anys. En un segon moment, s’ampliarà l’activitat amb l’Espai Jove de 12 a 16 anys i posteriorment amb GR – Gran Recorregut de 16 a 21 anys.

El Centre Obert Infantil, que va iniciar la seva activitat el passat mes de novembre, actualment atén a 26 infants d’entre cinc i dotze anys. Esperem arribar al nivell màxim d’atenció amb un total de 30 infants a finals del mes de febrer.

a67c504c-dded-4016-8a3f-ecd0f16f7cab

Aquest nou centre vol donar les eines necessàries perquè els infants desenvolupin les seves habilitats en un entorn positiu i, a la vegada, millorin el seu rendiment escolar. Volem que sentin aquest centre com una segona llar on se’ls ofereix un suport en aprenentatges acadèmics i anglès, a més d’activitats lúdiques i tallers on es treballen l’autoconeixement i la gestió de les pròpies emocions des de dinàmiques adequades a la seva edat.

Les famílies mantenen el seu paper crucial en l’educació dels nens i nenes en el marc del Centre Obert Infantil, i les fem participar diàriament en la dinàmica del programa.

La distribució de l’espai dedicat al Centre Obert Infantil inclou dues sales grans i polivalents d’estudi: a una d’elles hem habilitat la sala d’ordinadors i, a l’altra, una petita cuina per poder elaborar els berenars saludables de cada tarda, que els infants aprenen a preparar conjuntament amb l’equip educador i els voluntaris. A més, disposem d’uns altells que hem adaptat com a zona de jocs pels infants perquè puguin desenvolupar les seves habilitats i, alhora, millorar el seu rendiment.

Una cuina de grans dimensions presideix una part important de la nova seu de Germina a Badalona, una àrea que es destinarà a organitzar tallers i cursos de cuina per a infants, joves, adolescents i les seves famílies.

Desplaça cap amunt