Nou curs 2017/2018 de la Fundació Germina

Un any més hem iniciat un nou curs i des de la fundació Germina ens plau donar-vos la benvinguda a tots i totes. Hem començat amb les piles ben carregades, plens d’il·lusió i bones notícies.

Hem trigat uns dies a presentar-vos l’any acadèmic, un temps durant el qual ens hem estat adaptant i veient com es desenvolupava aquest inici per tal de poder-vos transmetre les nostres primeres sensacions al respecte.

Infants i joves milloraran el seu entorn en aquest nou curs

Les activitats que s’ofereixen al centre obert infantil de la Fundació Germina són molt completes. Els més petits inicien la tarda a les 16.30 hores al punt de trobada del seu centre i comencen a preparar – conjuntament amb l’equip d’educadors i voluntaris – un berenar saludable especialment pensat per a ells. Aquesta és una bona manera d’ajudar-los a mantenir una dieta equilibrada i d’omplir-los d’energia per a tota la tarda. L’àpat consta d’una gran varietat d’aliments que s’alternen al llarg de la setmana, com per exemple entrepans vegetals, fruites de temporada, fruits secs, sucs naturals i begudes infusionades, entre d’altres. El berenar dóna pas a les hores de suport en l’aprenentatge i a les classes d’anglès, amb les quals volem contribuir al seu aprenentatge proporcionant-los reforç en algunes assignatures de l’escola. Els dies que els nens i nenes del centre obert no tenen tasques escolars, aprofiten aquella estona per parlar amb l’educador. Passat el temps de fer deures, comencen les activitats lúdiques i els tallers com les classes de cuina, els esports (com la natació) i les excursions.

Els divendres són els dies més especials: rebem de la millor manera possible el cap de setmana realitzant accions comunitàries amb les quals transmetem als infants el compromís amb la millora de la nostra comunitat. Aquestes activitats inclouen des de cicles d’espectacles participatius i familiars – barri a escena – i activitats de participació ciutadana – juguem al carrer – fins al conreu de verdures i hortalisses al nostre hort comunitari.

Nens

Una novetat d’aquest curs és l’ampliació de la seu de Germina Riu, on ara també donem suport als adolescents de lEspai Jove. A més a més, comptem amb un taller coordinat per Urban Time on els nois i noies aprenen parkour, una activitat física que consisteix en l’art i l’habilitat de desplaçar-se en qualsevol entorn a partir del propi cos. Amb aquest esport, de moda entre els joves, volem transmetre valors com el civisme i la cura per l’entorn.

Per altra banda, volem posar èmfasi en l’aprenentatge acadèmic innovador, diferent i diari que la fundació ofereix als més grans a través del programa Aprèn. Aquest ensenyament es duu a terme a partir de recursos audiovisuals, materials experimentals i continguts quotidians.

Un cop per setmana els joves celebren una assemblea on tractem temes quotidians que afecten directament el dia a dia dels joves.

No oblideu seguir-nos al nostre twitter per estar al dia de tot el que passa a la Fundació Germina.

Desplaça cap amunt