Centre Obert Infantil

ATENCIÓ SOCIAL DIRECTA

Centre obert infantil

Un espai per a nens i nenes d’entre cinc i dotze anys.

Aprendre a través del joc i de l’experiència és el punt de partida del Centre obert infantil, un servei que pretén donar les eines necessàries perquè els nens i nenes desenvolupin les seves habilitats en un entorn positiu i millorin el seu rendiment escolar.

Els infants estan agrupats en tres grups d’edat. L’equip educatiu està format per tres educadors (un dels quals és també el coordinador del programa), voluntaris i estudiants en pràctiques. Cada educador és responsable d’un grup, així com el referent d’aquests infants davant la família, Serveis Socials i l’escola.

Els nens i nenes arriben a les 16:30 h quan surten de l’escola. Preparen el berenar conjuntament amb l’equip educatiu, després gaudeixen d’una estona de temps lliure: juguen al pati o ludoteca, llegeixen un conte, o parlen amb companys i educadors. Més tard arriba el torn de l’espai d’estudi o aprenentatge de l’anglès. Aquestes activitats s’emmarquen en el programa socioeducatiu “Aprendre a aprendre” per tal de fer més atractiu i vivencial l’aprenentatge. Si els infants porten deures de l’escola s’ofereix un espai amb el suport d’educadors i voluntaris per fer-los de forma adequada. Paral·lelament a aquest espai, també poden practicar aquells aspectes que els cal reforçar de forma experimental i significativa. La jornada diària acaba amb una activitat (esports, psicomotricitat, cuina, piscina, ludoteca, sortides a parcs o biblioteca), i amb l’atenció a les famílies per fer el seguiment de cada infant.

L’aprenentatge de l’anglès està incorporat de forma natural en tot el programa gràcies a la presència de voluntaris internacionals i el treball coordinat amb els educadors per part d’un professional especialitzat. De la mateixa manera, l’educació emocional és un eix vertebral del programa, proporcionant eines pel seu benestar de forma integral i per les seves relacions socials.

Durant les vacances escolars programem activitats especials com excursions o activitats amb famílies (Nadal i Setmana santa). A l’estiu portem a terme un casal ampliant places a altres infants de la ciutat i el curs acaba amb uns dies de colònies en un entorn natural.