Fent barri

A la Fundació Germina entenem el compromís amb la millora del territori on estem com un eix vertebral de la tasca que portem a terme. Aquest compromís parteix del protagonisme d’infants, joves, famílies i voluntaris. Tots ells són els que donen sentit i continuïtat a la tasca que fem, que necessàriament ha d’obrir-se portes enfora, fent barri, i pas a pas anar-lo millorant de la mà de la resta d’entitats i veïns/es.

Més enllà de la projecció enfora dels diferents programes d’atenció directa, l’acció comunitària es concreta actualment en quatre programes:

Barri a escena. És un cicle d’espectacles participatius i familiars que un cop al mes omple places i racons del barri: pallassos, titelles, màgia, animacions, contes... Compta amb el suport i col·laboració de Fundació La Roda.

Made in jove. Tot el que pots fer en el teu temps lliure. És un punt de trobada entre els interessos dels adolescents i la oferta de lleure a la ciutat. Està dinamitzat pels adolescents del programa Espai jove i es porta a terme tant a instituts com periòdicament a les places de la ciutat amb exhibicions i tallers de skate, parkour, hip-hop, futbol, bàsquet, karate, castellers, música...

Juguem al carrer. És un projecte d’Aprenentatge i Servei que pretén recuperar els carrers i les places de la ciutat com a espais de joc i convivència pels infants. Els nois i noies més grans del Centre obert infantil preparen durant setmanes jocs per oferir ells mateixos a la resta de nens i nenes de la ciutat. Saltar corda, pintar, papiroflèxia... són algunes de les activitats que ofereixen a tots i totes les que s’hi acostin.

Hort comunitari. Des de maig de 2015 i durant 4 anys gestionem un hort comunitari al Passatge Pirineus (Fondo alt, Santa Coloma de Gramenet). Hi participen infants, joves, famílies, voluntaris cuidant i conreant les verdures i hortalisses de temporada. No només ens acostem al producte de proximitat sinó que portem a terme activitats obertes al barri com jornada de portes, tallers...