Cápsula d’emancipació de joves GR-Gran Recorregut

El passat mes de setembre els joves de 16 a 21 anys de GR – Gran Recorregut, van iniciar el programa Emancipació. En ell experimenten, en sessions pràctiques, totes les vivències que es poden trobar en un futur alhora de marxar de casa. És un projecte que aposta fermament per la recerca d’alternatives, el coneixement de la pràctica, aportar autonomia i per la realització d’activitats fora del nucli de la Fundació.

Al llarg del primer trimestre del programa, ens enfocàvem en l’aspecte del accés a un habitatge. Ens vam centrar en el procés de lloguer d’un habitatge, és a dir, la recerca del pis, la negociació i comparació de preus i finalment el contracte de lloguer de pis.

Després de l’emancipació, “què faig?”

Per anar a viure sol s’hprograma emancipacióa de començar a gestionar el temps (quan s’ha d’anar a comprar, neteja i ordre del pis, compaginar l’horari de feina/oci…) i també s’ha de saber gestionar la part més econòmica, per això durant el segon trimestre ens vam centrar en l’economia domèstica per donar-hi la solució a totes aquestes preguntes.

Ara que estem acabant el curs, durant aquest tercer trimestre, ens estem centrant en una de les parts més importants de l’emancipació: el consum. Fent incís en l’alimentació i la vestimenta. Amb aquestes ultimes sessions, estem realitzant tallers pràctics de cuina, els quals hem pogut fer, gràcies a la col·laboració del Campus de l’Alimentació de Torribera (UB), a les seves instal·lacions. Les últimes sessions, que tancaran la prova pilot , s’adrecen a tenir una mirada crítica respecte el consum de la moda, coneixent com funciona i cercant alternatives de consum més enllà de l’establert, com per exemple l’aprenentatge d’arranjament bàsics de costura manual així com experimentar l’intercanvi en tant que altre model de consum.

Agents col·laboradors

Aquest programa s’emmarca en el conveni signat el passat mes de novembre entre la Fundació Germina i la Universitat de Barcelona, a través del Campus d’Alimentació de Torribera. Aquest conveni posa de manifest l’acord entre la Universitat de Barcelona i la Fundació Germina. Aquesta col·laboració pretén entre d’altres apropar les persones ateses a la Fundació al Campus universitari, i del propi Campus al territori on està present la Fundació Germina. També des del passat mes d’abril el Campus fa difusió entre els seus estudiants del voluntariat que es pot realitzar a la Fundació Germina, que ja s’ha materialitzat en uns quants voluntaris de l’entitat que són estudiants del Campus.

Des de la Fundació Germina creiem en les oportunitats de millorar la qualitat de vida als joves, acompanyant-los i promovent que siguin protagonistes d’aquest procés d’aprenentatge.

Desplaça cap amunt