LA MEMÒRIA DE LA FUNDACIÓ GERMINA 2018, JA ESTÀ DISPONIBLE!


More

Un any més tenim el plaer de presentar-vos la nostra memòria, on podreu trobar els projectes i activitats que hem estat realitzant i fites que hem aconseguit durant el darrer any.

Aprofitem l’avinentesa per agrair-vos el vostre suport constant i indispensable per seguir fent que tot això sigui possible. Ara, comencem aquest curs 2019/2020 amb molta empenta i nous reptes entre mans que poc a poc us anirem desvetllant.

Podeu seguir les novetats a les xarxes socials i descarregar-vos la Memòria 2018 en aquest enllaç: MEMÒRIA 2018.

III JORNADA MALTRACTAMENT A INFANTS I ADOLESCENTS: COM ACOMPANYAR

Leave a comment

More

31 de Maig de 2019. Auditori de Santa Coloma de Gramenet.

Després de la primera jornada “Eines per a la detecció” i la segona dedicada a “Els primers indicis”, centrem aquesta tercera jornada en l’acompanyament que fa el professional en diferents situacions:  des de l’acompanyament a la família que exerceix maltractament, a l’acompanyament a infants o adolescents que han patit abús sexual o han presenciat violència masclista. També dedicarem una part a les implicacions emocionals pel professional quan ha d’intervenir en aquestes situacions.

Aquesta jornada va dirigida a professionals de l’àmbit educatiu, social i sanitari que intervenen amb infants, adolescents i famílies que han viscut o es troben en situacions i contextos de maltractament. Comptarem amb la participació de:

  • Sara Fernández, psicòloga del Centro Noguerol (Madrid).
  • Laia Fabra, psicòloga infantil i Jorge Moreno, educador social del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA).
  • Agnès Mayoral, psicòloga de la Unitat Funcional d’Abús al Menor (Hospital Sant Joan de Déu).
  • Carles Parellada, mestre, psicomotricista, terapeuta familiar i supervisor d’equips.

Cal inscripció prèvia per correu electrònic: comunicacio@germina.org / 93 362 10 34.

Les places són limitades (per ordre d’inscripció).

AQUEST TRIMESTRE FES BARRI AMB GERMINA

Leave a comment

More

La Fundació Germina surt al carrer per dur a terme les activitats comunitàries on participen infants, joves, famílies i voluntaris junt amb veïns del barri.  Posem el nostre granet de sorra partint de la participació en la vida del barri, treballant per la seva millora i transformació i tot això, a partir de l’apoderament d’infants, joves i famílies.

Aquests són els projectes que portem a terme:

Barri a escena

Barri a escena consisteix en un conjunt d’espectacles familiars gratuïts que organitzem a les places i racons del barri. Es tracta de pallassos, titelles, música, màgia, contecontes i circ entre altres varietats. L’objectiu és acollir i donar caliu a tothom que hi vulgui participar, promovent la convivència al barri.

Juguem al carrer

Juguem al carrer és un projecte que té l’objectiu crear espais d’esbarjo i diversió als carrers i les places de la ciutat. És una activitat que on tothom és benvingut i pretén fomentar la cohesió entre els veïns i veïnes del barri a partir del joc. Els nois i noies més grans del Centre Obert infantil organitzen activitats com pintar cares, jocs gegants, bitllets, saltar a la corda… creant un ambient agradable i de proximitat.

Made in Jove

Made in jove és una iniciativa liderada pels adolescents de l’Espai Jove, entre dotze i setze anys. Es realitzen vàries exhibicions i tallers sobre l’oferta cultural i de lleure a la ciutat, com skate, parkour, scooter, futbol sala, batucada, bàsquet, castellers o dansa, entre d’altres. Es tracta d’organitzar activitats que els adolescents els hi puguin interessar. En aquestes activitats, també es vol promoure una bona relació entre tots ells, i fomentar de forma natural un esperit de cooperació, solidaritat i responsabilitat per millorar la societat en què viuen.

 

Activitats comunitàries 2n trimestre 2018

Dia Activitat Lloc
20 d’Abril 18h Barri a escena: espectacle per a adolescents Parc Motocros, Santa Coloma.
4 Maig 18h Juguem al carrer Parc Torre Balldovina, Santa Coloma.
18 Maig 18h Juguem al carrer Plaça Illa dels músics, Badalona.
25 Maig 18h Barri a escena aniversari Germina: Circ Plaça del Rellotge, Santa Coloma.
1 Juny 17.30h Made in jove Plaça del rellotge, Santa Coloma.
8 Juny 16.30h Juguem al carrer Plaça de la vila, Santa Coloma.
15 Juny 16.30h Barri a escena Escola Miguel Hernández, Badalona.

II JORNADA MALTRACTAMENT A INFANTS I ADOLESCENTS: ELS PRIMERS INDICIS

Leave a comment

More

A què ens referim quan parlem de primers indicis? Com podem abordar-los amb la família de forma constructiva? Quines intervencions es poden fer des dels diferents serveis? 23 de març de 2018

Pots trobar un resum de la jornada aquí.

La jornada “Els primers indicis, què fem?” s’adreça a professionals de l’àmbit educatiu, social i sanitari que treballen amb infants i adolescents, i que tenen interès en adquirir eines per a la protecció de la infància davant de possibles situacions de maltractament.

Aquesta segona jornada organitzada per la Fundació Germina després de la del 2017 dedicada a “Eines per a la detecció del maltractament” cerca posar el focus en l’abordatge dels primers indicis, tenint en compte la mirada des de diferents serveis. Comptarem amb la participació de:

  • Carme Arnau Treballadora social i Oihana Mendiguren Psicòloga i Psicoterapeuta. Unitat de Pediatria Social- Hospital Germans Trias  i Pujol- Fundació Concepció Juvanteny.
  • Dra. Carme Tello i Casany. Psicòloga clínica. Presidenta ACIM. Vicepresidenta FAPMI. Presidenta  Presidenta IAN-IA.
  • Taula rodona en base a casos pràctics, formada per professionals de: Centre obert, EAIA, CAP i Escola. Dinamitzada per la Dra. Marta Simó. Pediatre. Coordinadora de la Unitat Funcional d’Abús al Menor de l’Hospital de Sant Joan de Déu i responsable de l’atenció als maltractaments.

Descarrega aquí el Programa de la jornada

Inscripció prèvia per correu electrònic: comunicacio@germina.org / 93 362 10 34
Places limitades (per ordre d’inscripció).

GERMINA OBRE NOVA SEU A BADALONA SEGUINT IMPLEMENTANT EL SEU MODEL CONSOLIDAT DE TREBALL COMUNITARI

Leave a comment

More

Com ja us vàrem anunciar fa uns mesos, estem construint una nova seu de la Fundació Germina al barri de La Pau-Lloreda de Badalona. A mitjans de 2017 vam començar la nostra acció a la ciutat amb unes primeres activitats comunitàries sota el lema “Fent un tomb pel barri”. Aquesta arribada progressiva a la comunitat ens ha permès començar a implementar el nostre model i objectius de treball, els quals portem desenvolupant des de fa més de deu anys a Santa Coloma de Gramenet.

HEM OBERT SEU A BADALONA

La nova seu de la Fundació Germina a Badalona ja està en funcionament des del passat mes d’octubre en una primera fase. Compta amb 726m² distribuïts en tres espais: dos locals ja existents i un edifici de nova construcció dividit en quatre plantes, a més d’un gran pati obert i una zona pública exterior habilitada com a espai d’oci pels infants. El projecte de construcció d’aquesta nova seu ha estat realitzat per B720 Fermín Vázquez Arquitectos, responsables d’altres projectes arquitectònics com el nou Mercat dels Encants de Barcelona, la Torre AGBAR o les estacions de la Línia 9 del Metro de Barcelona.

La primera planta d’aquest nou edifici, que ja està parcialment activa, està ocupada pel Centre Obert Infantil cobrint la franja de 6 a 12 anys. En un segon moment, s’ampliarà l’activitat amb l’Espai Jove de 12 a 16 anys i posteriorment amb GR – Gran Recorregut de 16 a 21 anys.

El Centre Obert Infantil, que va iniciar la seva activitat el passat mes de novembre, actualment atén a 26 infants d’entre cinc i dotze anys. Esperem arribar al nivell màxim d’atenció amb un total de 30 infants a finals del mes de febrer.

a67c504c-dded-4016-8a3f-ecd0f16f7cab

Aquest nou centre vol donar les eines necessàries perquè els infants desenvolupin les seves habilitats en un entorn positiu i, a la vegada, millorin el seu rendiment escolar. Volem que sentin aquest centre com una segona llar on se’ls ofereix un suport en aprenentatges acadèmics i anglès, a més d’activitats lúdiques i tallers on es treballen l’autoconeixement i la gestió de les pròpies emocions des de dinàmiques adequades a la seva edat.

Les famílies mantenen el seu paper crucial en l’educació dels nens i nenes en el marc del Centre Obert Infantil, i les fem participar diàriament en la dinàmica del programa.

La distribució de l’espai dedicat al Centre Obert Infantil inclou dues sales grans i polivalents d’estudi: a una d’elles hem habilitat la sala d’ordinadors i, a l’altra, una petita cuina per poder elaborar els berenars saludables de cada tarda, que els infants aprenen a preparar conjuntament amb l’equip educador i els voluntaris. A més, disposem d’uns altells que hem adaptat com a zona de jocs pels infants perquè puguin desenvolupar les seves habilitats i, alhora, millorar el seu rendiment.

Una cuina de grans dimensions presideix una part important de la nova seu de Germina a Badalona, una àrea que es destinarà a organitzar tallers i cursos de cuina per a infants, joves, adolescents i les seves famílies.

NOU CURS 2017/2018 DE LA FUNDACIÓ GERMINA

Leave a comment

More

Un any més hem iniciat un nou curs i des de la fundació Germina ens plau donar-vos la benvinguda a tots i totes. Hem començat amb les piles ben carregades, plens d’il·lusió i bones notícies.

Hem trigat uns dies a presentar-vos l’any acadèmic, un temps durant el qual ens hem estat adaptant i veient com es desenvolupava aquest inici per tal de poder-vos transmetre les nostres primeres sensacions al respecte.

Infants i joves milloraran el seu entorn en aquest nou curs

Les activitats que s’ofereixen al centre obert infantil de la Fundació Germina són molt completes. Els més petits inicien la tarda a les 16.30 hores al punt de trobada del seu centre i comencen a preparar – conjuntament amb l’equip d’educadors i voluntaris – un berenar saludable especialment pensat per a ells. Aquesta és una bona manera d’ajudar-los a mantenir una dieta equilibrada i d’omplir-los d’energia per a tota la tarda. L’àpat consta d’una gran varietat d’aliments que s’alternen al llarg de la setmana, com per exemple entrepans vegetals, fruites de temporada, fruits secs, sucs naturals i begudes infusionades, entre d’altres. El berenar dóna pas a les hores de suport en l’aprenentatge i a les classes d’anglès, amb les quals volem contribuir al seu aprenentatge proporcionant-los reforç en algunes assignatures de l’escola. Els dies que els nens i nenes del centre obert no tenen tasques escolars, aprofiten aquella estona per parlar amb l’educador. Passat el temps de fer deures, comencen les activitats lúdiques i els tallers com les classes de cuina, els esports (com la natació) i les excursions.

Els divendres són els dies més especials: rebem de la millor manera possible el cap de setmana realitzant accions comunitàries amb les quals transmetem als infants el compromís amb la millora de la nostra comunitat. Aquestes activitats inclouen des de cicles d’espectacles participatius i familiars – barri a escena – i activitats de participació ciutadana – juguem al carrer – fins al conreu de verdures i hortalisses al nostre hort comunitari.

Nens

Una novetat d’aquest curs és l’ampliació de la seu de Germina Riu, on ara també donem suport als adolescents de lEspai Jove. A més a més, comptem amb un taller coordinat per Urban Time on els nois i noies aprenen parkour, una activitat física que consisteix en l’art i l’habilitat de desplaçar-se en qualsevol entorn a partir del propi cos. Amb aquest esport, de moda entre els joves, volem transmetre valors com el civisme i la cura per l’entorn.

Per altra banda, volem posar èmfasi en l’aprenentatge acadèmic innovador, diferent i diari que la fundació ofereix als més grans a través del programa Aprèn. Aquest ensenyament es duu a terme a partir de recursos audiovisuals, materials experimentals i continguts quotidians.

Un cop per setmana els joves celebren una assemblea on tractem temes quotidians que afecten directament el dia a dia dels joves.

No oblideu seguir-nos al nostre twitter per estar al dia de tot el que passa a la Fundació Germina.

LA MEMÒRIA DE LA FUNDACIÓ GERMINA, JA ESTÀ DISPONIBLE!

Leave a comment

More

MEMORIA CATCom cada any, ha arribat el moment de presentar-vos la nostra memòria. Estem molt il·lusionats d’anunciar-vos que li hem donat un aire més modern, intentant facilitar la seva lectura. A més, hem afegit nous apartats perquè gaudiu mentre la llegiu.

Amb aquesta memòria, la nostra intenció és que de forma fàcil i amena, us poseu al corrent de totes les activitats que hem realitzat i fites que hem aconseguit durant el darrer any, i que en part, han estat gràcies a vosaltres. Aprofitem per agrair-vos el vostre suport constant, ja que sense vosaltres res seria possible.

Comencem aquest curs 2017/2018 amb molta força i amb nous reptes, i també amb unes quantes sorpreses que ja us desvelarem.

Podeu descarregar-vos la Memòria 2016 en aquest enllaç: MEMÒRIA GERMINA 2016

 

Verano Fundación Germina

REVIU L’ESTIU DE LA FUNDACIÓ GERMINA

Leave a comment

More

Acabem el mes de juliol amb la feina feta i noves experiències a la butxaca, només  queda pendent una última tasca abans d’agafar-nos un descans, un balanç de totes les activitats desenvolupades al llarg de l’estiu.


1000

Un calendari d’estiu molt complet

Aquest any, des de la Fundació Germina hem desplegat un total de 4 casals d’estiu, 2 intercanvis internacionals, 2 colònies i 5 casals amb Urban Time.

A les activitats de la Fundació hi han participat infants i joves des dels 5 als 17 anys. Gràcies a la dedicació del nostre equip humà, tant professional com voluntari hem donat atenció a un total de 150 participants.

Hem realitzat 3 casals infantils: l’estiu al Fondo, el Riu a l’estiu i el Badestiu a La Pau, a més d’un casal per a adolescents al Fondo. Sortides, piscina, tallers i activitats han omplert els dies de casal.

També al juliol, vam gestionar dos intercanvis: un a Portugal amb nois i noies dels Centres de Badalona, Llatí-Fondo i Riu basat en l’esport; i un altre amb els adolescents d’Espai Jove i GR i un grup de Finlàndia que va venir del 10 al 19 de juliol a Santa Coloma de Gramenet i van treballar el gènere.

Com cada any, hem posat punt final a la temporada amb les colònies de cinc dies, a les quals han participat un centenar d’infants. Els nois i noies del Centre Obert Riu i els de Badalona han compartit casa de colònies a Porqueres i els del Centre Llatí-Fondo s’han allotjat a Serinyà, molt a prop uns dels altres, i amb visites creuades i tot.

Des d’Urban Time també aquest estiu hem estat plens d’activitats. Vam realitzar un total de 5 casals amb fins a 450 participants. A Santa Coloma, ha destacat “Un estiu de circ” i “Artistes en acció”, a més del casal urbà per a adolescents. També hem efectuat un casal específic pels amants del parkour a Sant Andreu (Barcelona) i un d’activitats urbanes per a joves a Parets del Vallès.

Per no perdre’ns la pista, segueix-nos a Twitter i a Instagram on actualitzem freqüentment sobre què està passant a la Fundació i a Urban Time.

una dècada d'oportunitats

FUNDACIÓ GERMINA, UNA DÈCADA D’OPORTUNITATS

Leave a comment

More

Aquest mes de juny hem complert una dècada d’acció social i ho hem celebrat amb una gran festa a Santa Coloma de Gramenet, “Deu anys germinant el barri”, repleta d’activitats obertes a tothom per compartir aquesta data tan especial amb els veïns de Santa Coloma. La jornada festiva ha esdevingut també l’oportunitat per agrair la tasca dels més de 90 voluntaris que durant aquest últim any ens han cedit part del seu temps i dedicació.

10 anys de compromís social

Aquest any hem aconseguit fites importants per a nosaltres, l’obertura de Germina Riu al barri del Raval de Santa Coloma ens ha permès treballar en un nou Centre Obert per a infants i adolescents arribant a l’atenció de 60 infants i adolescents en situació de risc. La realització d’aquestes tasques és possible gràcies als equips d’educadors, voluntaris i estudiants en pràctiques que es posen a la seva disposició cada dia de l’any. Pel 2018, ens queda pendent l’ampliació del centre a joves de més de setze anys.

En els darrers mesos, també hem iniciat les activitats comunitàries a Badalona on a finals de 2017 obrirem un nou punt d’atenció social. Comptem amb l’ajuda de nous agents del barri que incentiven la participació ciutadana i desenvolupen l’acció educativa, reproduint així el mateix model de treball i activitats desplegat a Santa Coloma.

Tal com anuncia el nostre lema, Fent Barri, seguim sortint al carrer per posar en marxa els nostres projectes d’acció comunitària; el cicle d’espectacles Barri a escena omple els racons de gresca i xerinola, els carrers i les places esdevenen les millors pistes de joc amb Juguem al carrer, Made in jove treballa per dinamitzar l’oferta de lleure per als adolescents i seguim conreant les verdures i hortalisses de temporada a l’hort comunitari.

Des de la nostra constitució el 2004, la nostra trajectòria ha estat en un constant creixement; una dècada després continuem treballant per crear noves xarxes de suport que minimitzin o mitiguin les situacions de risc i vulnerabilitat a les quals es troben exposats infants, joves i famílies.

Esperem complir molts més anys junts amb aquest compromís comunitari i poder seguir obrint portes a noves oportunitats millora.